Η γρήγορη και εύκολη πίτα που μεγάλωσε γενιές ολόκληρες!
Περιγραφή
Η ζυμαρόπιτα Θεσπρωτίας είναι μια γρήγορη, απλή και τραγανή συνταγή για κάθε ώρα.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 κούπα λάδι
- 200 γραμ. φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα δύο αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και νερό, μέχρι να γίνει χυλός. Μετά ανακατεύουμε και τα 2/3 της φέτας.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το χυλό, ώστε να σχηματίσει ένα στρώμα το πολύ δύο δάχτυλα πάχος.
- Ρίχνουμε πάνω απ' το χυλό χτυπημένο το ένα αυγό, αρκετό λάδι και την υπόλοιπη φέτα.
- Το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συγκεκριμένη συνταγή φτιάχνεται στα χωριά της ορεινής Θεσπρωτίας και την έχω γευτεί άπειρες φορές από την γιαγιά μου και την μητέρα μου. Η συνταγή είναι από τον θείο μου Παναγιώτη.
http://homepages.pathfinder.gr/keramitsa/
Διαβάστε περισότερο: Ζυμαρόπιτα Θεσπρωτίας http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimaropita-thesprotias.html#ixzz3Ga8CvVfb